Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Diabetes och covid-19

LUND UNIVERSITY DIABETES CENTER OCH UPPSALA UNIVERSITET FOKUSERAR PÅ ATT ÖKA KUNSKAPEN OM DIABETES OCH COVID-19

 

Lägg 1 minut om dagen

Forskarna vid COVID Symptom Study Sverige (Lunds universitet och Uppsala universitet) kommer framöver att fokusera bland annat på om typ 1 diabetes och typ 2 diabetes medför ökad risk att bli svårare sjuk i covid-19, och om eventuella samband påverkas av t.ex. hur länge man haft sin diabetesdiagnos och vilken typ av behandling man har. En annan viktig fråga är om typ 1 eller typ 2 diabetes är kopplade till specifika symtom vid covid-19, eller om det finns något samband med en mer långdragen symtombild (sk långtidscovid). 

Ditt deltagande är självklart fortsatt även viktigt om du inte har diabetes, om du redan har haft covid-19 och om du redan vaccinerats mot sjukdomen. Om du tidigare gått med i studien, men har slutat att rapportera, så får du gärna börja rapportera i appen igen för att bidra med mera data till forskningen. 

Om du vill dela informationen om satsningen på forskning om diabetes och covid-19 så kan du dela denna artikel eller sidan om diabetes och covid-19 bland dina vänner och bekanta. Ju fler personer med diabetes som deltar i studien, desto bättre underlag har våra forskare att arbeta med.