Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vi avslutar vår datainsamling

Bästa deltagare i COVID Symptom Study Sverige!

Vi vill börja med att rikta ett stort tack till dig för ditt bidrag till forskningen och vår studie sedan covid-19-pandemins start. Utan dina data hade det inte varit möjligt för oss att följa smittspridningen i Sverige eller utföra vår forskning.

Sedan vi lanserade studien i april 2020 har drygt 208 000 personer i Sverige skickat in fler än 20 miljoner dagsrapporter till oss via appen COVID Symptom Study. Alla dessa data har hjälpt oss att på vår resultatsida dela information i realtid om smittspridningen i Sverige med allmänheten och sjukvården. Vi har också publicerat vetenskapliga artiklar om covid-19 tillsammans med andra forskargrupper i Storbritannien och USA. Om du inte redan har läst dessa artiklar hittar du dem här.

Covid-19-pandemin är sedan en tid inne i ett skede där vaccinationsgraden är hög, få behöver intensivvård och pandemirestriktionerna har tagits bort. Vi har fram till nu fortsatt att samla in data men vi kommer nu att prioritera alla våra resurser på att analysera de värdefulla data vi redan samlat in. Vi väljer alltså att avsluta studiens datainsamlingsfas. Detta innebär att du inte längre kommer att kunna skicka in rapporter till oss via appen. Eftersom appen ägs och drivs av det brittiska hälsoföretaget ZOE Limited kan det hända att den fortfarande är tillgänglig och att ZOE tar emot dina dagsrapporter några dagar efter att vi publicerat detta meddelande. Ett tips är att du under denna tid går in och antecknar dina test- och vaccinationsdatum om du vill behålla den informationen. Du kan även ta skärmdumpar på skärmarna i appen för att spara informationen.

Vi kommer fortsätta att publicera våra resultat i vetenskapliga artiklar och vid vetenskapliga sammankomster. Vi kommer självklart att dela dessa resultat med er på studiens hemsida så snart de granskats och publicerats men du kommer inte längre att kunna nå dem via appen. Just nu arbetar vi framför allt med forskning om ovanliga vaccinbiverkningar, symtombild vid olika kroppsvikt, diabetes och postcovid/långtidscovid.

Studiens resultatsida kommer att finnas kvar ett tag framöver så att den som vill ladda ned och spara tidigare resultat kan göra det, men eftersom vi slutar vår aktiva datainsamling så kommer den inte längre att uppdateras dagligen. 

Återigen, ett varmt tack för ditt bidrag till studien och för att du har hjälpt oss att forska om covid-19. Vi önskar alla våra deltagare en fin sommar.

/Teamet på COVID Symptom Study Sverige