Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

För forskare

Information for researchers

Rutiner - tillgång till data på både grupp- och individnivå

På vår resultatsida hittar du historiska kartor och prediktioner för symtomatisk covid-19 på gruppnivå. På fliken Arkiv kan du ladda ned .csv-filer med historiska data för både den tidigare och nuvarande prediktionsmodellen. Här finns även en länk till covidsymptom R package.

Rutiner för att ansöka om tillgång till rådata från COVID Symptom Study Sverige

  1. Projektförslag på max 1 A4 sida skickas till mailadress covid-symptom-study [at] med [dot] lu [dot] se (covid-symptom-study[at]med[dot]lu[dot]se) (ange Project Proposal i rubriken). Ansökan ska innehålla en kortfattad projektbeskrivning och deklaration om huruvida data ska användas för forskningsändamål eller för att generera underlag till beslut som rör folkhälsa. Ett etiskt tillstånd skall finnas på plats innan någon data överförs.
  2. För att undvika att projekt överlappar och för att maximera synergier och användning av data kommer projektförslag att utvärderas av COVID Symptom Studys ansvariga forskare (PIs).
  3. Godkända projekt ombed skicka in en detaljerad analysplan (variabler, outcome, exkludering/inkludering, metoder, tidslinje) som blir underlag för ett Data Transfer Agreement mellan LU och berörd institution.

För frågor om tillgång till data, var god kontakta studiens ansvarige forskare professor Maria Gomez (maria [dot] gomez [at] med [dot] lu [dot] se).

Vetenskapliga artiklar i press