Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

COVID Symptom Study vår/sommar 2022

COVID Symptom Study Sverige har nu pågått i drygt två år och våra studiedeltagare har bidragit med närmare 20 miljoner dagsrapporter. Dessa data har varit och är ovärderliga för vår forskning om covid-19.

En del av våra deltagare frågar oss nu om studien fortsätter i och med att pandemitrestriktionerna tagits bort och smittan orsakar lägre sjukvårdsbelastning än tidigare under pandemin. Våra forskare fortsätter att samla in och analysera data och vi fortsätter att publicera våra resultat dagligen på vår resultatsida. Eftersom vi fortsätter att forska på exempelvis postcovid, vaccinationer och diabetes och covid-19 där lång uppföljning är viktigt så är vi tacksamma om våra deltagare fortsätter att svara på frågorna i appen när de kan. Vi publicerar även resultatet av våra studier i vetenskapliga tidskrifter löpande och dessa hittar du här.

Vi har dock förståelse för att en del deltagare väljer att rapportera mer sällan under den här lite lugnare perioden. Vi vill dock gärna uppmuntra alla att spara appen i sin telefon och börja rapportera mer frekvent igen om smittspridningen skulle öka i samhället. Man behöver inte lämna studien helt utan kan helt enkelt pausa sin rapportering tills vidare, eller rapportera mindre regelbundet.

Vi passar på att önska alla deltagare i studien en fin vår och sommar.

/TEAMET på COVID Symptom Study Sverige