COVID Symptom Study i Sverige får stöd av Vetenskapsrådet, Hjärt- Lungfonden och Stiftelsen för Strategisk Forskning

Flera stora svenska forskningsfinansiärer har på grund av den pågående covid-19-pandemin beslutat att forskningsanslag som ursprungligen beviljats för andra projekt nu kan styras om mot forskning om covid-19.

Efter kontakt med Vetenskapsrådet, Hjärt- Lungfonden och Stiftelsen för Strategisk forskning har alla dessa tre finansiärer ställt sig bakom att projektbidrag beviljade till forskare professor Paul Franks och professor  Maria Gomez kan användas till forskningsprojektet COVID Symptom Study i Sverige. Jan Nilsson, ordförande i Hjärt- Lungonden kommererar beslutet: "Studien kan ge viktig kunskap om covid-19 i relation till våra riskgrupper".

Covidweb