Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om appen

Är appen COVID Symptom Study en så kallad smittspårnings- eller kontaktspårningsapp?

Appen COVID Symptom Study samlar inte in GPS- eller bluetooth-data från deltagarens telefon, och spårar inte heller deltagarens rörelsemönster. Appen kan inte registrera vilka andra deltagare/app-användare som kan finnas i närheten. Deltagarna uppger i appen sitt postnummer, och detta används för att se geografisk fördelning av deltagare. Alla sammanställningar görs på gruppnivå. Deltagarens IP-adress registreras endast i syfte att identifiera skadliga aktiviteter (t.ex. hacks) och för att bekräfta att deltagaren befinner sig i Sverige.

Varför kan jag inte hitta appen när jag söker på Google Play?

Google har blockerat alla sökningar på ”covid” bland appar. Du hittar appen genom att följa länkarna på studiens hemsida eller gå direkt till https://play.google.com/store/apps/details?id=com.joinzoe.covid_zoe&hl=…

Kommer appen COVID Symptom Study bli tillgänglig på fler språk än svenska för användare i Sverige?

På grund av begränsade resurser är detta tyvärr inte aktuellt i dagsläget.

Varför måste jag ange en e-postadress när jag registrerar mig?

Om du glömmer bort ditt lösenord så kan Zoe skicka dig ett nytt om du anger din e-postadress. Du kan använda vilken e-postadress du vill. E-postadressen finns inte med i forskningsdatabasen på Lunds universitet. ZOE kan även komma att skicka information till studiedeltagare via e-post i icke-kommersiellt syfte. Lunds universitet har inte tillgång till deltagarnas e-postadresser.

Kan jag ändra eller komplettera informationen i min profil?

Du kan ändra ditt postnummer eller tillfälliga vistelseort i appen, samt information som rör covidtester och vaccination, men du kan tyvärr inte uppdatera eller ändra annan information som du uppgav när du registrerade dig (t.ex. yrke, blodgrupp eller medicinering). Om några uppgifter blivit helt felaktiga eller har ändrats väsentligt så bör du radera ditt konto i appen och skapa ett nytt konto med samma eller en annan e-postadress.

På min arbetsplats träffar jag många personer som skulle kunna vara smittade varje dag, varför kan jag inte ange det?

Just nu är det bara hälso- och sjukvårdspersonal som kan ange om de har exponerats för möjlig smitta på arbetet i COVID Symptom Study. Vi har dock fått flera kloka synpunkter på andra yrken med hög exponeringsrisk, och vi kommer att ha detta i åtanke när vi arbetar med uppdateringar av appen. 

Jag är frisk och har inga symtom, vill ni ändå att jag ska rapportera i appen?

Även om du är frisk är ditt deltagande i studien mycket värdefullt, och att du varje dag rapporterar hur du mår (även om du känner dig frisk varje dag). Detsamma gäller personer som redan har testats positivt för antikroppar. Det är mycket värdefullt att du deltar i studien även om du nu känner dig frisk igen eftersom vi vill att uppskattningarna av antalet personer med pågående covid-19-infektion ska avspegla befolkningen i stort.

Jag har en kronisk sjukdom som gör att jag sällan känner mig helt frisk, vad ska jag svara på den dagliga frågan "Hur mår du i kroppen just nu?"?

Om du har en kronisk sjukdom som orsakar långvariga besvär, och du känner igen alla dina symtom som din vanliga sjukdomsbild, så kan du gärna välja "Jag känner mig lika frisk som vanligt". Vi förstår att det alternativet känns konstigt om du har en kronisk sjukdom, men det är för att vi via appen försöker skilja ut symtom som våra deltagare inte har i vanliga fall.

Varför frågar ni i appen om menstruationer, preventivmedel och hormonbehandlingar?

Orsaken är att man har noterat att det finns en skillnad i risk mellan män och kvinnor för att utveckla en allvarlig sjukdomsbild vid covid-19, men att denna skillnad verkar vara störst innan kvinnor genomgår klimakteriet. För att studera det möjliga sambandet mellan könshormoner såsom östrogen och allvarlig covid-19-infektion så har därför dessa frågor inkluderats. Du kan läsa mer om ny forskning gällande könshormoner här.

Jag har upptäckt en bugg i appen eller jag vill föreslå en ny funktion eller ett nytt svarsalternativ - var ska jag skicka mina synpunkter?

Detta är en icke-kommersiell app som utvecklades under stor tidspress för att kunna hjälpa till i forskningen under den pågående pandemin, och den fungerar inte alltid perfekt. All feedback gällande buggar och appens funktionalitet kan skickas till covid-symptom-study [at] med [dot] lu [dot] se (covid-symptom-study[at]med[dot]lu[dot]se). Tack!

 

Ställ en fråga

Har du en fråga?

Ställ den till covid-symptom-study [at] med [dot] lu [dot] se

 

Ladda ned appen här

App logo for COVID Symptom Study