Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Meddelande angående inslag i SVT:s Aktuellt 2020-05-04

Lunds universitet och forskningsprojektet som baseras på data insamlat via appen COVID Symptom Tracker har fått mycket uppmärksamhet i media sedan appens lansering i Sverige. På förekommen anledning vill vi klargöra att COVID Symptom Tracker bygger på den teknologi som appens utvecklare använder sig av i sina releaser i Storbritannien och USA. Appen COVID Symptom Tracker ska inte blandas ihop med andra typer av appar som används i andra länder för smitt- eller kontaktspårning. 

Appen COVID Symptom Tracker är inte en app för smittspårning. Den samlar inte in GPS- eller Bluetooth-data, och kan inte användas för att spåra studiedeltagares rörelsemönster eller vilka de träffar. Studiedeltagare uppger sitt postnummer som geografisk hemvist, men enbart de två första sifforna i postnumren används för att sammanställa regional spridning av symptom associerade med covid-19. 

Den 5 maj rapporterade Svt om användning och spridning av persondata från appen. Inom kort publiceras en utökad och mer tydlig information om detta på https://www.covid19app.lu.se/, där du även finner detaljerad information om studien och i appen. 

Lunds universitet fortsätter att arbeta intensivt med detta icke-kommersiella forskningsinitiativ. Med bra data kan vi tillsammans bekämpa covid-19. 
 

Ladda ned appen här

Logo App Store

Logo Google Play