Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Meddelande angående inslag i SVT:s Aktuellt 2020-05-04

Lunds universitet och forskningsprojektet som baseras på data insamlat via appen COVID Symptom Tracker har fått mycket uppmärksamhet i media sedan appens lansering i Sverige. På förekommen anledning vill vi klargöra att COVID Symptom Tracker bygger på den teknologi som appens utvecklare använder sig av i sina releaser i Storbritannien och USA. Appen COVID Symptom Tracker ska inte blandas ihop med andra typer av appar som används i andra länder för smitt- eller kontaktspårning. 

Appen COVID Symptom Tracker är inte en app för smittspårning. Den samlar inte in GPS- eller Bluetooth-data, och kan inte användas för att spåra studiedeltagares rörelsemönster eller vilka de träffar. Studiedeltagare uppger sitt postnummer som geografisk hemvist, men enbart de två första sifforna i postnumren används för att sammanställa regional spridning av symptom associerade med covid-19. 

Den 5 maj rapporterade Svt om användning och spridning av persondata från appen. Inom kort publiceras en utökad och mer tydlig information om detta på https://www.covid19app.lu.se/, där du även finner detaljerad information om studien och i appen. 

Lunds universitet fortsätter att arbeta intensivt med detta icke-kommersiella forskningsinitiativ. Med bra data kan vi tillsammans bekämpa covid-19. 
 

Ladda ned appen här

Logo App Store

Logo Google Play