Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studien fortsätter

Vi vill gärna att du fortsätter rapportera hur du mår i appen COVID Symptom Study

Vi får just nu frågor om man som deltagare ska fortsätta att rapportera hur man mår i appen även om man är färdigvaccinerad, särskilt nu när förekomsten av covid-19 inte är lika hög som under våren. Med det här inlägget vill vi berätta att studien fortfarande pågår och att vi fortsätter att samla in data om covid-19 via appen. Fortsätt gärna att rapportera hur du mår, om du testats för covid-19 samt om du har vaccinerats och upplevt några biverkningar. All denna information är viktig för vår fortsatta forskning om covid-19.

Tack vare studiedeltagarnas viktiga bidrag till forskningen har vi tillsammans med kollegor i Storbritannien och USA redan samlat in enastående data om hur effektiva covid-19-vaccinationerna har varit i de olika länderna. Data som samlas in i appen kommer framöver att analyseras och sammanställas. Resultaten, som kan baseras på data från samtliga eller utvalda länders deltagare, kommer att presenteras via artiklar i vetenskapliga tidskrifter. Vi kommer även att förmedla resultat i enklare format via våra kanaler.

Tillsammans med våra kollegor i Storbritannien och USA tittar vi på:

  • Förekomsten av covid-19 bland vaccinerade och ovaccinerade personer i olika åldersgrupper
  • Vaccinernas effektivitet mot nya varianter av viruset 
  • Hur symtombilden för covid-19-infektion ser ut hos vaccinerade personer 
  • Riskfaktorer för att få covid-19 efter vaccination
  • Återinfektion hos vaccinerade personer

Det är också viktigt att vi fortsätter att samla in data från våra deltagare för att vi ska kunna följa upp personer som drabbats av långdragna symtom från covid-19 (sk långtidscovid). Här studerar vi till exempel om diabetes kan påverka risken för långdragna symtom. 

Vi vet inte ännu hur denna höst och vinter kommer att se ut, men det är fortsatt relevant att vi tillsammans bekämpar covid-19 med data. Vi är tacksamma om du vill fortsätta att delta i studien och lägga en minut på att rapportera i appen så ofta du kan. Vi vill också uppmuntra dig till att vaccinera dig om du har möjlighet. 

Hösthälsningar från TEAMET på COVID Symptom Study Sverige