Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

COVID Symptom Study bidrar med data till Helsingborg stad

Under vintern har Helsingborg haft omfattande smittspridning och hög belastning på vården. Tack vare våra dagliga resultat som vi gör öppet tillgängliga har Helsingborg stad kunnat följa utvecklingen i kommunen bättre. Förändringar i andelen deltagare med symtom har kunnat användas som en tidig indikator för förändringar i smittspridning.

Vi har under de senaste veckorna upprättat ett givande kunskapsutbyte med Helsingborg stad och dess covid-19-analysgrupp. Helsingborg stad använder sig av underlag från COVID Symptom Study när man analyserar det rådande läget samt fattar beslut om åtgärder på kommunal nivå.

Henrik Persson, som är samhällsanalytiker på Helsingborg stad, intervjuades igår av Helsingborgs Dagblad angående varför Helsingborg drabbats så hårt av pandemin under vintern. I artikeln går det att läsa att runt 1 000 personer i Helsingborg dagligen rapporterar i appen vilket, enligt Persson, ger ett bra underlag, även om man gärna skulle se ännu fler användare. Vad man på Helsingborg stad sett är att COVID Symptom Studys beräkningar tack vara att de levereras flera dagar tidigare än annan data fungerar som ett användbart verktyg som även överensstämmer väl med andra mätningar som stadens statistiker förlitar sig på.

hbg

Du som deltar i COVID Symptom Study bidrar med din information till att olika samhällsaktörer får en bättre uppfattning om smittläget. Din information är viktig oavsett om du har haft symtom, har symtom eller är helt frisk.

Artikeln går att läsa i sin helhet av prenumeranter här och detaljerade data om postnummerområden i Helsingborgs kommun finns på vår resultatsida.