Underhåll pågår av resultatsida

Vi får just nu många frågor om våra resultat. Sedan mitten på augusti har vi sett en uppgång i andel deltagare med symtom som skulle kunna bero på covid-19 i appen. Vi har också sett att vissa län legat högt i beräknad infektion trots att inte så många positiva testresultat rapporterats. Vi har de senaste veckorna arbetat intensivt med att förstå dessa resultat.

Vad vi sett är att den omviktning vi gör för att korrigera för snedfördelning av kön och ålder kan vara problematisk då enskilda individers rapportering starkt kan påverka resultaten, i synnerhet då vi även tyvärr sett en nedgång i antalet dagliga rapporter vi tar emot.

För att ta itu med dessa frågor är vi färd med att ”träna om” vår prediktionsmodell samt modifiera hur vi rapporterar våra resultat. På måndag kommer en nyhet om detta och fram till dess kommer vår resultatsida att vara stäng för underhåll.

Vi tackar på förhand för ert överseende med denna paus i uppdateringar och vill också uppmana alla våra befintliga studiedeltagare att rapportera i appen så ofta som möjligt, oavsett om du är frisk, har symtom, har en bekräftad pågående infektion eller har antikroppar är DINA data viktigare än du tror!

/Teamet på COVID Symptom Study Sverige