Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Underhåll pågår av resultatsida

Vi får just nu många frågor om våra resultat. Sedan mitten på augusti har vi sett en uppgång i andel deltagare med symtom som skulle kunna bero på covid-19 i appen. Vi har också sett att vissa län legat högt i beräknad infektion trots att inte så många positiva testresultat rapporterats. Vi har de senaste veckorna arbetat intensivt med att förstå dessa resultat. 

Vad vi sett är att den omviktning vi gör för att korrigera för snedfördelning av kön och ålder kan vara problematisk då enskilda individers rapportering starkt kan påverka resultaten, i synnerhet då vi även tyvärr sett en nedgång i antalet dagliga rapporter vi tar emot.

För att ta itu med dessa frågor är vi färd med att ”träna om” vår prediktionsmodell samt modifiera hur vi rapporterar våra resultat. På måndag kommer en nyhet om detta och fram till dess kommer vår resultatsida att vara stäng för underhåll.

Vi tackar på förhand för ert överseende med denna paus i uppdateringar och vill också uppmana alla våra befintliga studiedeltagare att rapportera i appen så ofta som möjligt, oavsett om du är frisk, har symtom, har en bekräftad pågående infektion eller har antikroppar är DINA data viktigare än du tror!

/Teamet på COVID Symptom Study Sverige

Senaste nyheter

2020-10-22

Långdragna symtom - Vad forskarna på COVID Symptom Study har kommit fram till

Långdragna symtom - Vad forskarna på COVID Symptom Study har kommit fram till
2020-10-20

Resultatflik för Uppsala

Resultatflik för Uppsala
2020-10-12

Samarbete med CRUSH Covid i Uppsala

Samarbete med CRUSH Covid i Uppsala
2020-09-25

Hudutslag och covid-19

Hudutslag och covid-19
2020-09-08

Uppdatering av prediktionsmodell

Uppdatering av prediktionsmodell

Alla personuppgifter som samlas in är skyddade i enlighet med EU:s dataskyddsförordning 2016/679, också kallat GDPR (General Data Protection Regulation). Lunds universitet kommer enbart att använda data till medicinsk forskning i enlighet med deltagarnas informerade samtycke.

Kontakta oss: covid-symptom-study [at] med [dot] lu [dot] se